Pontresina ijsklimmen

De slechte winter zorgt voor groene weides die gekust worden door de zon. Leuk voor vrouwen die een goggle tan willen overhouden aan hun skivakantie op Rendl Beach, maar triest voor de winteralpinisten.

De watervallen die er zijn, zijn in slechte condities.

Condities in Oostenrijk...

Condities in Oostenrijk…

Na tijden klimmen van slechter ijs was het genoeg…We reden richting Pontresina, nabij St. Moritz, in Zwitserland (Graubuenden). Daar was een week geleden een word cup ijsklimmen gehouden en daar zou goed ijs moeten zijn volgens mijn lokale vriend. Berggidsen besproeien daar het ijs met water op tijden dat het vriest. Bovendien liggen de watervallen daar ook iets hoger dan in Oostenrijk en is het er gewoon kouder. Wat we daar aantroffen was een mooi tuintje! Lekkere ijswanden en torens waar je tenminste kan beuken (of proberen)!

SAM_2664

Omdat wij kei die hard alpinisten denken te zijn en er zo lang mogelijk wilden blijven met een beperkt budget moesten we natuurlijk in een onderkomen slapen dat goedkoop was. Maar goedkope hotels in Zwitserland zijn er natuurlijk niet. De auto was voor een aantal dagen ons huis en de tuin was een parkeergarage.

Who's the most die hard climber of Holland? Who?

Who’s the most die hard climber of Holland?

Meerdere touwlengtes waren er helaas niet te vinden (waar ons hart ligt). Technischer klimmen gaf echter ook voldoening. We ontwikkelden hierdoor onszelf weer snel en uiteindelijk klom ik dan ook een WI5 voor! \

WI5

Dopkes er nog op, lekker handig

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *